Wassen met gevoel, bij de kapper!

Er is niks zo heerlijk als je haar laten wassen bij de kapper. Dat moment dat je heerlijk kunt ontspannen, terwijl de kapper je hoofdhuid aan het masseren is… We raden je dan ook zeker aan om het haar NIET te wassen voordat je naar de kapper gaat! Dit betekent niet dat je het haar twee weken lang niet moet wassen (maar 1 of 2 dagen kan wel). Zeker als je het haar laat verven, is het goed om het haar vanaf één tot twee dagen voor de afspraak niet te wassen. Jammer genoeg kun je het haar niet elke dag door de kapper laten wassen… En in deze blog lees je hoe je het haar dus thuis moet wassen als een pro!

Thuis wassen als een kapper

Was het haar op een goede manier, met de volgende zes stappen:

1. Minder is meer: was het haar niet elke dag!

De meeste vrouwen van tegenwoordig wassen hun haar veel te vaak! Drie dagen per week is voldoende voor de meeste haartypes. Het is zelfs zo dat het haar meer oliën gaat produceren, wanneer je het haar te vaak wast. Dus, gek genoeg, is de beste manier om het haar schoon te houden door het soms niet te wassen!

2. Gebruik de juiste watertemperatuur

Hoe verleidelijk het ook is om een heerlijk hete douche te nemen, deze hitte kan ervoor zorgen dat het haar droog wordt. Ook al is het niet bewezen dat er één beste temperatuur is, raden we vaak aan om onder een lauwwarme douche te gaan. En spoel net voordat je onder de douche vandaan gaat, het haar nog één keertje met koud water.

3. Masseer de hoofdhuid en de haarwortels zacht

Gezond haar begint bij de hoofdhuid, daarom is het belangrijk om goed om te gaan met de hoodhuid! Gebruik dus geen nagels of masseer de hoofdhuid niet te hard. Je wil een minimale druk uitoefenen. Was het haar twee keer (en wees een beetje zachtjes) om allereerst het vuil weg te halen en daarna om het haar te verzorgen. Besteed één tot twee minuten om de hoofdhuid te masseren. Hierdoor zal de bloedsomloop verbeteren, wat haargroei kan stimuleren.

4. Gebruik een shampoo voor jouw haartype

Net als met de huid, is het belangrijk om voor het haar ook verzorgingsproducten te kiezen die bij jou passen. Heb jij vet haar, dan heb jij een andere shampoo nodig, dan wanneer je juist droog haar hebt. Dit is een belangrijke stap bij het verzorgen van het haar. Weet je niet welke shampoo het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door je kapper!

5. Laat je conditioner intrekken

Geduld is belangrijk, zeker wanneer je conditioner gebruikt. Breng conditioner aan in de punten van het haar (vermijd de hoofdhuid!). En laat de conditioner 5 tot 7 minuten intrekken, voordat je het haar uitspoelt. Laat het ook niet langer inzitten dan deze tijd en zorg ervoor dat je het product na deze tijd volledig uit het haar spoelt.

Wassen bij Haarhuyskappers!

Maar als je toch voor je knipbeurt komt, kun je het haar beter door je kapper laten wassen! Bij Haarhuyskappers geven wij jou de aandacht die je nodig hebt. Weet je niet precies wat je wilt met het haar, dan geven wij jou ook nog eens een haaradvies. Want je verdient soms wel eens wat tijd voor jezelf! Neem contact met ons op voor meer informatie, of maak meteen een afspraak online.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *