Waarom je nat haar nooit moet borstelen

Je weet waarschijnlijk wel dat het gebruiken van een fรถhn het haar kan beschadigen. Daarom zou je het haar eigenlijk moeten laten opdrogen. Maar wist je dat je het haar ook niet moet borstelen als het nat is? Je vraagt je misschien af waarom je het haar niet mag borstelen wanneer het nog nat is… Het antwoord is simpel: wanneer het haar droog is, is het erg gevoelig voor beschadigingen. Het water zorgt er namelijk voor dat het haar verzwakt.

Gevoelig voor afbreken

Wanneer je haar is verzwakt, is de kans groter dat het afbreekt. Het borstelen van het haar is รฉรฉn van de meest ruige dingen die je kunt doen aan het haar. Helemaal wanneer je lang haar hebt met veel klitten. Door nat haar te borstelen zul je veel meer gebroken haren hebben, dan wanneer je het haar pas borstelt als het droog is.

Gebruik een handdoek

Als je absoluut niet kunt wachten om het haar te borstelen, gebruik dan een handdoek om het haar zo goed mogelijk te drogen. Ook al laat je het haar maar 5 tot 10 minuten opdrogen zal dit schade helpen verminderen! Wanneer het haar droogt, zal het zijn kracht weer terug krijgen. Wanneer je het haar pas borstelt wanneer het helemaal droog is, dan zal het haar veel minder snel afbreken.

Dun haar

Wanneer je dun haar hebt, moet je vooral opletten. Dun haar beschadigt veel sneller dan dik haar. Wanneer het haar nat is, zal dun haar nog gevoeliger zijn voor schade wanneer je het borstelt wanneer het nat is. Maar gelukkig droogt dun haar sneller dan dik haar, dus kun je het sneller borstelen!

Haar kammen

Kan je echt niet wachten tot het haar helemaal droog is, gebruik dan een grove kam. Heb gebruik van een kam zal minder schade veroorzaken dan een normale borstel.

De veiligste manier

Je kunt het haar het beste borstelen wanneer het volledig droog (air-dried) is. Gebruik een borstel van goede kwaliteit, om het haar zo min mogelijk te beschadigen. Borstel vanaf onderin het haar, naar boven. Wil jij meer tips over het verzorgen van het haar? Neem dan contact op met onze haarstylisten! Zij beantwoorden graag al jouw vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *