Help ik heb pluizend haar! Hoe kom ik er vanaf?

Heb jij ook last van pluizend en droog haar? Lees dan snel verder! In deze blog geven wij tips om van pluizig haar af te komen. Niemand houdt van pluizend haar. Het is vaak moeilijk om pluizig haar onder controle te krijgen. Wil jij af van jouw pluizende haar, lees hier dan wat je moet doen:

Onder de douche

Douche niet te heet. Door heet te douchen droogt je haar sneller uit, waardoor je haar gaat pluizen. Probeer daarom te douchen onder lauwwarm water en ga aan het einde onder een koude douche. Door het koude water sluiten de haarschubben, waardoor het haar er minder pluizend uitziet. Gebruik de juiste haarverzorging die bij jouw haartype past. Was je haar niet iedere dag met een shampoo, hierdoor kan het haar ook uitdrogen. Gebruik de conditioner alleen in de haarpunten, een conditioner verzorgd het haar en zorgt dat het haar glad en zacht aanvoelt. Verwen jij het haar wel eens met een masker, zorg dan dat je daarna nog een conditioner gebruikt om de haarschubben te sluiten.

Droog het haar

Gebruik een handdoek, gemaakt uit microvezels om het haar te drogen. Een handdoek met microvezels absorbeert veel water, waardoor je het haar minder hard hoeft te wrijven om het te drogen. Droog het haar niet te wild, zo kan het haar breken en zal het gaan pluizen. Slaap of borstel daarnaast niet met nat haar, nat haar is erg kwetsbaar waardoor het eerder kan afbreken.

Haar stylen

Gebruik geen kunststof haarborstel, deze zorgen namelijk vaak voor pluizig haar. Gebruik daarvoor een houten borstel in de plaats. Spuit haarlak in de borstel om de losse haartjes op hun plek te houden. Vermijd daarnaast een stijltang, krultang of fรถhn, want de hitte droogt het haar namelijk uit. Wil je dit wel gebruiken, zorg er dan voor dat je het haar beschermt tegen de hitte.

Slapen

Zoals ik hierboven al had gezegd, moet je niet gaan slapen met nat haar. Daarnaast kun je ook beter niet slapen met los haar. Doe het haar liever in een knot, vlecht of paardenstaart, zodat het niet veel kanten op kan. Schaf daarnaast een satijnen of zijde kussensloop aan. Dit zorgt voor minder wrijving, met als resultaat minder pluis!

Haarhuyskappers Gorinchem

Er zijn natuurlijk ook haar verzorgingsproducten tegen pluizig haar. Bij onze kapsalon in Gorinchem werken wij alleen met de beste producten voor het haar. Laat je adviseren door een kapper, wat jij kunt doen aan pluizig haar. Zij kunnen bepaalde haar verzorgingsproducten aanraden, of dode haarpunten eraf knippen die het haar er pluizig uit te laten zien. En vergeet niet dat je zelf met pluizig haar nog mooie kapsels kunt maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *