Olaplex: Alles wat je moet weten!

Heb jij weleens gehoord van het haarverzorgingsmerk Olaplex? Niet? Dan is het nu de hoogste tijd. Olaplex is namelijk één van onze favoriete merken. De afgelopen jaren is het merk steeds populairder geworden, door veel Amerikaanse sterren die er ook gebruik van maken. En wij snappen het helemaal! Wij vertellen je alles wat je moet weten over de Olaplex treatments en de voordelen die ze hebben voor je haar. 

Laten er bij het begin beginnen…

Wat is Olaplex?

Dean Christal is dé man achter het merk, die samen met wetenschappers Eric Pressly en Craig Hawker een nieuwe molecuul heeft geproduceerd om de huid van binnenuit te herstellen. De haarstrengen worden van binnenuit herstelt en versterkt waar nodig. Simpel gezegd is Olaplex een ‘hecht product’, die het haar dat beschadigd is door chemische haarproducten en warmte styling helpt te herstellen en onderhouden. Het wordt ook wel omschreven als een revolutionair product voor beschadigd haar. 

De producten zijn een technologische doorbraak, hierbij zijn 3 delen tot één nieuw ingrediënt geëxtraheerd. In het kort zorgt de behandeling van Olaplex ervoor dat het haar niet beschadigd wordt door een chemische behandeling. De behandeling werkt aan de binnenkant van het haar, en zorgt voor gezond, sterk en glanzend haar.

Wat zijn de voordelen?

Olaplex is veel meer dan alleen maar een conditioner. Terwijl een conditioner alleen de buitenkant van het haar bereikt en tijdelijke resultaten biedt, zorgt een Olaplex behandeling ervoor dat de haarstructuur van binnen verbetert. De behandeling heeft de volgende voordelen:

  • Helpt bij het herstellen van schade aan het haar door regelmatig het haar te verven en te stylen
  • Vermindert het breken van het haar.
  • Zorgt dat het haar langer zal groeien.
  • Verbetert de sterkte van het haar.
  • Vermindert pluis, en maakt het haar gladder, makkelijker te stylen en glanzender.
  • Zorgt dat de kleur langer blijft.

Hoe werkt het?

Olaplex behandelingen kunnen toegevoegd worden bij het kleuren van het haar of als gewoon losstaande behandeling voor beschadigd haar. Wanneer je het haar laat verven en zeker wanneer je het lichter wilt maken, raden we deze behandeling zeker aan. De behandeling bestaat uit twee stappen:

  • No.1  Bond Multiplier – De eerste geconcentreerde stap herstelt gebroken bindingen en start het proces van het herstellen van het haar en het voorkomen van meer schade. Dit product wordt aangebracht tijdens het kleuren van het haar (het wordt gemengd met de haarkleur). 
  • No.2  Bond Perfector – De tweede stad gaat verder om de gebroken bindingen te herstellen en herbouwen. Dit zorgt voor gezonder, meer glanzend en sterker haar. Dit wordt aangebracht als het haar wordt uitgespoeld en heeft ongeveer 20 minuten nodig om in te trekken. Daarna wordt het uitgespoeld. 

De behandeling is vergelijkbaar met een diep voedend masker en is echt een aanrader, wanneer jij het haar regelmatig kleurt. 

Voor wie is het geschikt?

Ook al is Olaplex speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar, dat hierdoor is beschadigd, kan elk haar profiteren van deze behandeling. Zelfs voor mensen die het haar nog nooit hebben geverfd of haar dat is beschadigd door de hitte is de Olaplex behandeling geschikt. Het is ook geschikt voor alle haartypes. 

Zijn er ook producten voor thuis?

Olaplex No.1 & No.2 zijn uitsluitend voor in de salons. Maar we hebben ook producten om het haar thuis te verzorgen. Dit zorgt ervoor dat je de haren onderhoudt tussen de salonbehandelingen in. De stylist adviseert je graag welke producten jij het beste thuis kunt gebruiken. 

Ben jij benieuwd geworden naar Olaplex? Neem dan contact op met één van onze stylisten of maak gewoon direct een afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *