Musthaves voor het haar

Hoe ziet jouw haarverzorging eruit? Gebruik je een shampoo, een masker, misschien ook een masker? Wij helpen je graag om jouw haarverzorgings- routine op orde te brengen. Want welke producten zijn nu echte musthaves voor het haar en hoe kies je de juiste producten uit voor jouw haar? Wij zetten de dingen die je moet weten om jouw perfecte routine te vinden op een rijtje:

1. Jouw persoonlijke routine is afhankelijk van een aantal factoren

Er bestaat helaas geen wonder haarverzorgings- routine die voor iedereen geschikt is. Uiteindelijk zijn we namelijk allemaal anders en dat geldt ook voor ons haar. Houd bij het kiezen van jouw haarverzorging de volgende factoren in jouw achterhoofd:

  • Jouw haartype/ textuur | Is jouw haar dun, normaal, dik of grof? En is jouw haar stijl, golvend of krullend? Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen en elk type heeft haar eigen verzorging nodig.
  • Geverfd/ gebleekt haar | Is jouw haar in contact gekomen met verf, bleek of andere chemicaliën? Dan moet je jouw haarverzorging hier ook op aanpassen. Mensen met geverfd haar kunnen hun haar beter wat minder wassen, terwijl mensen met gebleekt haar het haar wel wat extra mogen voeden. 
  • Jouw dagelijkse style | Hoe draag jij jouw haar in het dagelijkse leven? Stijl je het haar, of krul je het misschien? Of misschien draag je het wel natuurlijk. Allemaal punten die je moet meenemen bij jouw keuze. Bij het gebruik van een stijltang of krultang is het bijvoorbeeld belangrijk om een heat protector toe te voegen aan jouw routine. 
  • Haar problemen | Heb jij bepaalde ‘problemen’ met jouw haar en/ of hoofdhuid? Denk hierbij aan pluizend haar, een droge hoofdhuid, en/of droog/ beschadigd haar. Dan moet je hier rekening mee houden bij jouw routine.

Een aantal basisonderdelen in jouw routine

Ondanks dat jouw haar type en haarproblemen jouw routine enigszins zullen aanpassen, zijn er een aantal basisstappen waar iedereen wel zijn voordeel uit kan halen. De volgende producten horen toch wel thuis in ieder zijn/ haar routine:

  • Reinigen | Een reiniging is belangrijk om dode huidcellen en overig product te verwijderen, zonder de natuurlijke oliën van het haar te verwijderen. Zonder goed te wassen zal het haar vettig worden. Hiervoor gebruik je natuurlijk een shampoo. Je hebt shampoos voor dagelijks gebruik, maar ook reinigende shampoos die je eens in de zoveel tijd kunt gebruiken om het haar eens goed te reinigen. 
  • Condition | De volgende stap is om het haar te hydrateren met een conditioner. Bovendien kun je met een conditioner klitten verwijderen, pluizend haar verminderen en het haar laten glanzen. Overweeg ook eens om een leave-in conditioner te gebruiken voor een extra voeding voor het haar.
  • Hydrateren en vasthouden | Wil je het haar verder hydrateren en de hydratatie vasthouden dan is deze stap belangrijk voor jou. Gebruik een lotion of olie om het haar nog wat extra te hydrateren.
  • Ontklitten | Klitten uit het haar halen is belangrijk om haar schade te voorkomen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een kam en gebruik eventueel een spray of serum om het haar makkelijker te kunnen kammen.
  • Styling | Hieronder vallen alle producten die je gebruikt om jouw haar te stylen. Denk aan mousse, wax, gel, droogshampoo, haarspray, volumizer, texturizer, serum, sprays, etc.

Het belang van de juiste volgorde van jouw routine

Wanneer je van haarverzorgings- routine wisselt, zul je niet meteen de volgende dag resultaten zien. Het kost tijd voor het haar om te wennen aan de nieuwe producten. De volgorde waarin je jouw routine aanbrengt kan ook een verschil maken. Dit is deels ook afhankelijk van jouw haartype en textuur, maar er zijn een aantal algemene regels. 

Shampoo, conditioner en andere producten die onder de douche gebruikt worden, moeten als eerste aangebracht worden. Deze worden opgevolgd door een heat protector, een volumizer en een serum. 

Vervolgens kun je het haar drogen en stylen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een gel en/of haarspray. En sluit jouw routine af met een product die het vocht in het haar vast kan houden en het haar gezond helpt te houden.

Vraag hulp!

Het kan erg lastig zijn om de juiste routine te vinden. En door de jaren heen zal dit, door het veranderen van het haar, ook moeten veranderen. Het is soms zelfs nodig om jouw haarverzorging elk seizoen aan te passen. Wil jij er zeker van zijn dat jouw haarverzorging up-to-date is? Dan adviseren wij jou graag bij Haarhuyskappers! Neem vrijblijvend contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *