Maak jij jouw haarborstel wel schoon? Dit is waarom je dat moet doen!

Je wast je haar regelmatig, maar hoe zit het met jouw haarborstels? Alhoewel het schoonmaken van make-up kwasten steeds vaker wordt gedaan en als normaal wordt gezien, blijft het schoonmaken van haarborstels nog achter. Heb jij ooit jouw borstel schoongemaakt? Is het eigenlijk wel nodig om je borstel schoon te maken? Ons antwoord op die vraag is een dikke vette JA!

Als je jouw huis een tijdje niet schoonmaakt zal deze ook vies en stoffig worden. En hetzelfde geld voor je haarborstels. Maar in plaats van stof zijn het andere vieze dingen die niet goed zijn voor de gezondheid en uitstraling van het haar.

Waarom moet ik mijn borstel schoonmaken?

Door je borstels goed schoon te maken verwijder je haar die vast is komen te zitten, overig product dat is blijven zitten, oliรซn, stof, dode huidcellen en ga zo maar door. In een ideale wereld zou je jouw borstel รฉรฉn keer per week schoon moeten maken, zeker als je een stylist bent. Wanneer je dit niet doet, komt al het vuil in het haar verspreid. Wij hebben een aantal tips om je borstel schoon te maken:

Hoe maak je een ronde borstel schoon?

Gebruik een kam, met wijde tanden om al het haar uit de borstel te verwijderen. Gebruik vervolgens lauwwarm water en een klein beetje shampoo om vuil uit de borstel te verwijderen. Leg de borstel op een handdoek en laat de borstel gewoon door de lucht drogen. Je wilt de borstel niet beschadigen, dus probeer het niet zelf te drogen met de handdoek.

Hoe maak ik een houten borstel schoon?

Elke borstel die een ‘kussen’ heeft als basis of van hout is gemaakt, moet je niet nat maken. Het water kan anders in de borstel gaan zitten. Gebruik een kam om het haar eruit te halen. Neem daarna een kleine kom en doe een kleine hoeveelheid shampoo en water erin. Dip vervolgens een borstel voor haarverf in het water en maak de borstel schoon. Laat het vervolgens drogen op een handdoek drogen, met de borstel-kant naar beneden.

Hoe vaak maak jij jouw haarborstel schoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *