Hoe train je het haar om minder vet te worden?

Heb jij last van vettig haar, dan vraag je je waarschijnlijk af hoe je dit kunt voorkomen… Wist je dat je vettig haar kunt verminderen door het haar minder vaak in de week te wassen? Maar voor iedereen die een vettige hoofdhuid heeft, voelt het idee van minder vaak wassen als een onmogelijke taak. Gelukkig is er ook goed nieuws. Je kunt de hoofdhuid namelijk trainen, waardoor je het aantal wasbeurten kan verminderen en jouw haar minder snel vet zal worden.

Hoe wordt mijn haar vet?

Laten we beginnen bij het begin. We moeten allereerst begrijpen wat er precies gebeurt op de hoofdhuid. Net zoals sommige mensen een vettere huid hebben dan anderen, is dit ook het geval met de hoofdhuid en het haar. Er zijn slechts enkelen die dagen het haar niet hoeven te wassen. Voor de rest van ons, wordt het haar vaak vettig na 2 of 3 dagen. Wanneer je het haar een aantal dagen niet wast zullen oliën op gaan stapelen op de hoofdhuid en zal het haar dus vet worden. 

Hoe zorg je dat het haar minder vet is?

Om te veranderen in iemand die dagen lang het haar niet hoeft te wassen, zonder dat het vet wordt moet het haar getraind worden. We willen tijdens deze periode natuurlijk niet met vet haar rondlopen, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw haar minder wasbeurten nodig heeft. Het vraagt wel om geduld en af en toe wat droogshampoo! Wij zijn groot van van de Give me clean hair dry shampoo van ELEVEN! En die is natuurlijk verkrijgbaar bij Haarhuyskappers.

Wanneer je gewend bent om het haar om de dag te wassen, maar je wilt dit met één dan uitstellen, dan heb je een paar weken nodig om het haar te laten wennen. De talgklieren op de hoofdhuid, die de oliën produceren, zijn eigenlijk aan het overproduceren doordat je het haar te vaak wast. Door het haar minder te wassen en een droogshampoo te gebruiken kun je het vette haar onder controle houden, terwijl je de hoofdhuid traint om minder oliën te produceren. 

Hoe begin je met het haar te trainen?

Verfris het haar in eerste instantie de eerste 3 dagen met een droogshampoo, was het na 3 dagen en herhaal. Wanneer het is gelukt om het haar te trainen voor drie dagen, dus wanneer je merkt dat het haar deze 3 dagen steeds minder vet wordt, dan kun je het proces herhalen en meer dagen tussen de wasbeurten houden. Hierdoor zorg je ervoor dat je het haar steeds langer schoon kunt houden en vetvrij. 

Informeer voor meer tips & tricks over de verzorging van het haar bij onze top stylisten van Haarhuyskappers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *