Hoe gebruik je een haarserum?

Het juiste serum vinden voor het haar kan je leven veranderen! Geloof je ons niet? Het is echt waar! Het juiste haarserum kan sommige van jouw grootste haarproblemen verhelpen. Denk aan pluizend haar, droog haar, of problemen bij het stylen van het haar. Weet je niet precies hoe jij het juiste haarserum in jouw haarroutine kunt verwerken? Wij helpen je:

Wat is een haarserum?

Net zoals een serum voor de huid, de huid een extra boost kan geven, kan een haarserum dit voor het haar! Een haarserum kan meer betekenen dan de traditionele reinigende producten alleen. Het serum werkt als een styling hulpmiddel die tegelijkertijd een aantal haarproblemen aanpakt. Denk aan pluizend haar, glans geven aan het haar en het haar beschermen tegen factoren van buitenaf. Een serum kan het haar aan hey oppervlak verzorgen en een snelle oplossing bieden om het haar er gezond uit te laten zien.

Er is echter een nadeel aan het gebruik van een serum. Dit nadeel zit hem in het aanbrengen van het serum, want hoe breng je een serum nu op de juiste manier aan? Ook al is het een geweldig product, het serum kan zijn kracht verliezen wanneer je het niet juist aanbrengt. Daarom hebben wij een aantal tips omtrent het aanbrengen van een serum op een rijtje gezet:

WEL: Breng het aan in de punten

Voor prachtig haar met de juiste hoeveelheid glans, is het belangrijk dat je het serum verdeelt in het gedeelte van het haar die er het meest om vraagt; de punten. Start bij de punten en ga niet verder dan ongeveer het midden van het haar. Vermijd dus de haarwortels.

NIET: Breng het serum direct aan

Bij de zoektocht naar het juiste serum, is het je misschien opgevallen dat sommige serums dikker zijn dan andere. Afhankelijk van het haarprobleem. Met deze dikkere serums is het soms moeilijk om het gelijk te verdelen in het haar. Daarvoor hebben wij een tip! Breng het serum niet direct aan in het haar wanneer je het op je handen hebt aangebracht. Maak het serum in plaats daarvan eerst warm in de handen voor 5 tot 6 seconde. Hierdoor zal het serum wat zachter worden, en zal je het ook gemakkelijker aan kunnen brengen!

WEL:ย Kies een serum die bij het haar past

Om het haar op de juiste manier te verzorgen, is het belangrijk dat je rekening houd met jouw haartype en haarsoort. Iemand met fijn haar, moet bijvoorbeeld een ander serum gebruiken dan iemand met dikker haar. Hetzelfde geld voor iemand met droog haar, die een ander serum nodig heeft dan iemand met vettig haar.

NIET: Te veel gebruiken van het serum

Het maakt niet uit hoe lang of hoe dik het haar is, het is nooit goed om te veel van het product te gebruiken. Breng niet meer serum aan, dan de grootte van een erwt wanneer je fijn haar hebt, en bij dikker haar een muntje van 5 eurocent.

WEL: Breng het op schoon haar aan

Een groot voordeel van een serum is, dat het het haar beschermt tegen schadelijke factoren van buitenaf. Om het optimale uit het serum te halen is het daarom belangrijk dat het aangebracht wordt op schoon gewassen haar. Je kunt het serum het beste aanbrengen op vochtig haar, voordat je de overige styling producten aanbrengt.

Ben jij er al van overtuigd om een serum te gebruiken? Maar weet je niet precies welk serum je zou moeten gebruiken? Laat je dan adviseren door onze topstylisten! Neem contact op, of kom gewoon eens gezellig langs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *