Hiermee beschadig jij jouw haarkleur…

Ondanks onze beste intenties, kan onze dagelijkse routine onze haarkleur beschadigen. Wanneer je gekleurd haar niet goed verzorgt, kan het leiden tot het sneller vervagen van de kleur. Vergeet bijvoorbeeld geen hittebeschermer te gebruiken, en was het haar niet te vaak. Door een paar maatregelen te nemen in jouw dagelijkse routine, kun je de kleur en vorm van het haar drastisch veranderen! Wij hebben voor jou 6 slechte haargewoontes op een rijtje gezet, die jouw haarkleur misschien wel laten vervagen:

1. Het gebruik van de verkeerde shampoo

Elke shampoo is anders. Het type shampoo die jij gebruikt heeft een grote invloed op jouw haarkleur en haarlook. Wil je dat jouw haar er levendig uit blijft zien? Zoek dan voor een shampoo die geformuleerd is om het haar te beschermen, behouden en die de haarkleur versterkt. Als je geen color-safe shampoo gebruikt, zal je kleur sneller vervagen. Kies dus een shampoo die gelabeld is als color-safe en die vrij is van sulfaten.

2. Het nat maken van het haar

Een andere rede die ervoor kan zorgen dat je haarkleur sneller vervaagt is door het water onder je douche. Als het water niet gefilterd is, dan kunnen er harde mineralen zitten in het water die zich opbouwen in je haar. Dit kan leiden tot een vervaagde haarkleur. Draag daarom een badmuts onder de douche, op de dagen dat je geen shampoo in je haar doet.

3. Je gebruikt producten met alcohol

Het is geen geheim dat alcohol het haar kan uitdrogen. Wanneer je constant producten gebruikt op basis van alcohol, kan dit leiden tot gespleten haarpunten, afgebroken haren of dof haar. Probeer alleen haarproducten te gebruiken die alcoholvrij zijn en dus ook color safe.

4. Je gebruikt geen proteïne voor het haar

Net als het lichaam, heeft het haar ook proteïnes nodig om sterk te zijn. Proteïne behandelingen zijn essentieel voor mensen met gekleurd haar. Dit omdat deze behandelingen schade door chemische behandelingen kunnen herstellen. De behandelingen zorgen er daarnaast ook voor dat het haar sterker wordt.

5. Je draagt nooit een hoed

We weten allemaal dat de zon schadelijk kan zijn voor de huid, maar dit geldt ook voor het haar. De zon kan ervoor zorgen dat je haarkleur vervaagt. Draag daarom wat vaker een hoed, om de kleur van het haar te beschermen.

6. Je bent niet consequent met je haarverzorging

Gebruik jij elke dag een andere shampoo en andere haarproducten? Ook al is het leuk om nieuwe producten uit te proberen, is het niet erg goed voor je haarkleur. Vraag je haarstylist welke producten zij jou aanraadt!

Bij Haarhuyskappers in Gorinchem zijn wij gespecialiseerd in het kleuren van het haar. Wij gebruiken niet alleen de juiste haarverf, maar bieden ook de juiste verzorging voor gekleurd haar. Daarnaast zijn wij ook zeker niet bang om jou advies te geven over welke kleur het beste bij je past. Neem contact op om een afspraak te maken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *