Haarverzorging voor mannen! (DEEL 2/2)

In onze vorige blog stond haarverzorging voor mannen in de spotlight. Aangezien we ons vaak focussen op haarverzorging voor vrouwen, vonden we dat het nu wel tijd was om haarverzorging voor mannen onder de aandacht te brengen. Maar omdat wij zoveel tips voor jullie hadden, is dit deel 2 van haarverzorging voor mannen. Eeen korte reminder van de tips in onze vorige blog volgen aan het einde van deze blog. Maar voor nu zetten wij de volgende tips voor jou op een rijtje:

7. Gebruik een reinigende shampoo

De stylingproducten die je in het haar gebruikt kunnen in het haar blijven zitten, waardoor het haar er dof en dood uit komt te zien. Gebruik daarvoor eens in de zoveel tijd een reinigende shampoo om alle producten uit het haar te verwijderen!

8. Verminder het gebruik van hitte

Een andere belangrijke tip is om het haar niet te vaak bloot te stellen aan hitte. Vermijd daarom het gebruik van een föhn om het haar te drogen. Laat het haar gewoon op een natuurlijke wijze drogen. Hierdoor voorkom je dat het haar uitdroogt en gaat pluizen!

9. Breng een bezoek aan de kapper

Om het haar er netjes uit te laten zien en het goed te onderhouden raden wij aan om elke 4 tot 6 weken een bezoekje te brengen aan de kapper. Maak meteen een volgende afspraak, om te voorkomen dat je het vergeet of dat je geen tijd hebt.

10. Neem een koude douche

Oké helemaal koud hoeft de douche niet te zijn, maar ga bij voorkeur onder een lauwwarme douche. Door te heet te douchen zorg je ervoor dat het haar uit zal drogen, omdat je op deze manier natuurlijke oliën van de hoofdhuid verwijdert.

11. Blijf naturel

Probeer het kleuren van het haar, het stijlen, etc. tot een minimum te beperken. Deze chemische behandelingen beschadigen het haar. Wil je toch het haar laten kleuren, doe dit dan bij een professional die de juiste producten gebruiken om het haar zo goed mogelijk te beschermen. Lees meer. 

12. Borstel het haar als het droog is

Borstel/ kam nooit het haar als het nat is! Het haar is dan minder stevig en zal eerder afbreken. Wacht daarom totdat het haar is opgedroogd. Heb je kort haar? Vermijd dan het gebruik van een borstel of kam volledig. Gebruik daarvoor in de plaats gewoon je vingers.

13. Draag geen strakke hoeden

Strakke hoeden, petten en zelfs strakke vlechten kunnen ’tractie alopecia’ veroorzaken. Dit is een haarconditie die haarverlies veroorzaakt.

14. Blijf gezond

Je haar is een reflectie van jouw levensstijl. Zorg er daarom voor dat je goed eet, genoeg water drinkt, genoeg slaapt en beweegt.

Het haar is één van de eerste dingen die mensen zien als ze naar je kijken. Zorg er daarom voor dat je het haar goed verzorgt, met behulp van bovenstaande tips! Heb jij vragen over één van deze tips? Neem dan contact op met onze top stylisten bij Haarhuyskappers. 

Lees ook: Haarverzorging voor mannen! (DEEL 1/2)

  1. Was niet te veel
  2. Dep het haar droog
  3. Vermijd de comb-over
  4. Probeer eens een ei-conditioner
  5. Bescherm tegen chloor
  6. Less is more

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *