Haarverzorging voor mannen! (DEEL 1/2)

We weten dat we ons in de meeste blogs vooral richten op vrouwen en hun haarverzorging. Maar dit betekent niet dat haarverzorging voor de man minder belangrijk is! Of het nu lang, kort, dik, dun, stijl of gekruld haar is, het haar van mannen heeft ook regelmatig onderhoud nodig! Daarom speciaal in deze blog: haarverzorgingstips voor mannen. Veel van deze tips gelden ook voor vrouwen, maar er zijn toch een aantal kleine verschillen. Lees hier wat jij moet doen, of juist niet moet doen bij het verzorgen van het haar! Daarnaast hebben wij ook een aantal producttips die perfect zijn voor verschillende haartypen. Voor het gemak zetten wij deze tips op een rijtje:

1. Was niet te veel

Een gebruikelijke fout die wordt gemaakt bij elke man, is dat ze hun haar te vaak wassen. Probeer het haar maximaal twee tot drie keer per week te wassen en gebruik altijd een conditioner! Zo blijft het haar gezond en voorkom je dat je teveel natuurlijke oliën van de hoofdhuid verwijdert.

2. Dep het haar droog

Nat haar is minder sterk dan droog haar en kan daardoor eerder beschadigen. Dus vermijd het droogwrijven van het haar nadat je het hebt gewassen. Dep het haar daarentegen droog.

3. Vermijd de comb-over

Wordt jouw haar dunner of heb je een terugwijkende haarlijn, dan kan je beter niet kiezen voor een comb-over. Kies daarvoor in de plaats eerder voor een korte haarstijl.

4. Probeer eens een ei-conditioner

Eigeel zit vol aan proteïnen en mineralen die het haar goed kan gebruiken. Kies er daarvoor eens voor om eigeel te gebruiken als conditioner. Laat het eigeel goed de hoofdhuid intrekken en spoel het daarna goed uit.

5. Bescherm tegen chloor

Het chloor in zwembaden kan erg schadelijk zijn voor de hoofdhuid, omdat het ervoor zorgt dat het haar uitdroogt en broos wordt. Een makkelijke manier om het haar te beschermen tegen chloor, is door het voordat je het water ingaat nat te maken en conditioner in het haar te doen.

6. Less is more

Het gebruik van te veel producten, zoals gel, wax, spray en ga zo maar door, maakt het haar zwaar en daarnaast zal het er ook onnatuurlijk uitzien. Probeer zo min mogelijk producten om het haar te stylen.

Het haar is één van de eerste dingen die mensen zien als ze naar je kijken. Zorg er daarom voor dat je het haar goed verzorgt, met behulp van bovenstaande tips! Heb jij vragen over één van deze tips? Neem dan contact op met onze top stylisten bij Haarhuyskappers. Houd daarnaast onze website en Facebookpagina in de gaten voor het tweede deel van Haarverzorgingstips voor mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *