Fouten die je maakt tijdens het drogen van het haar…

Het droog maken van het haar lijkt misschien op het makkelijkste gedeelte van je haarverzorgingsroutine, want laten we eerlijk zijn; het is erg simpel… Of toch niet? De manier waarop jij het haar droogt is misschien wel de oorzak van jouw futloze en beschadigde haar. Wij zetten een aantal fouten die je kunt maken tijdens het drogen van het haar voor jou op een rijtje. Maak jij je schuldig aan รฉรฉn van deze fouten?

1. Agressief met de handdoek drogen

Iedereen heeft zich hier wel een keer schuldig aan gemaakt. Je stapt uit de douche en wrijft het haar tussen de handoek snel heen en weer om het te drogen. Maar probeer dit te allen tijde te vermijden! Dit kan namelijk een grote rol spelen in het breken van het haar, wat tot schade en pluis leidt.

2. Nat haar in een handdoek laten

Het is prima om de douche uit te springen en het haar in een handdoek wikkelt en op je hoofd laat zitten. Maar laat het haar niet te lang in de handdoek zitten! Dit kan er namelijk voor zorgen dat het haar beschadigd, zonder dat je het zelf door hebt.

3. Een normale badhanddoek gebruiken

De stof van een normale badhanddoek is prima voor de huid, maar zijn daarentegen veel minder geschikt voot het haar. Het lijkt misschien of je handdoek goed werk verricht door overtollig vocht te absorberen, maar de ruwe textuur is ook schadelijk voor het haar.

4. Het gebruik van verkeerde hitte bescherming producten

Ik denk dat we niet uit te hoeven leggen dat het gebruik van bijvoorbeeld een stijltang zonder het haar eerst te beschermen, schadelijk is voor het haar. Let daarbij ook op dat niet elke hitte bescherming goed is voor het haar. Een hitte bescherming op basis van siliconen kan zelfs schadelijker zijn dan het gebruik van helemaal niks.

5. Nat haar stylen met hitte

Zorg ervoor dat het haar volledig is gedroogd voordat je het met hitte gaat stylen. Gebruik nooit een stijltang of krultang, onder geen enkele omstandigheid, op nat of vochtig haar.

Nu je weet wat je absoluut niet moet doen, hopen we dat je je er ook aan kan houden. Wees trots op de lokken die je hebt en zorg dat je ze ook goed verzorgd! Bij Kapsalon Haarhuyskappers kun je terecht voor een nieuw kapsel, een verzorgende behandeling voor het haar of om het te laten stylen! Waar wacht je nog op? Kom eens gezellig langs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *