Eet je haar gezond!

Ja je leest het goed, jouw voeding heeft invloed op de gezondheid van jouw haar. Net zoals bij de huid is het haar een reflectie van de algehele gezondheid. Leef jij ongezond, dan is dit vaak terug te zien aan de huid en aan het haar. Jouw haar wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals genen, leeftijd, hormonen en dus voeding. Nu zijn de meeste factoren niet te beïnvloeden, maar de voeding wel! Door de juiste voedingstoffen te eten kun je ervoor zorgen dat het haar gaat groeien, glanzen en nog veel meer… Wij zetten de beste voeding voor het haar op een rijtje:

  1. Zalm voor glanzend haar

Vis zoals zalm, sardines en makreel zitten vol met gezonde omega-3 vetten. Het lichaam kan dit zeld iet aanmaken. Omega-3 heeft een ontstekingremmende werking en zorgt daarnaast voor haargroei en glanzend haar.

  1. Griekse yoghurt voor haargroei

Griekse yoghurt zit vol met proteïnes, de bouwstenen van jouw lokken. De yoghurt is rijk aan vitamine B5, wat helpt bij de bloedstroom in de hoofdhuid en dus ook bij de haargroei.

  1. Spinazie tegen haarverlies

Spinazie zit vol voedingsstoffen, het bevat bijvoorbeeld sebum, omega-3, magnesium, calcium en ijzer. Sebum werkt als een natuurlijke conditioner voor het haar. Eet spinazie voor glanzend haar en nog belangrijker, tegen haaruitval!

  1. Guave tegen gebroken haar

Deze tropische fruit zit vol met Vitamine C, het voorkomt dat het haar breek. We denken vaak aan het eten van een sinaasappel als we Vitamine C willen binnenkrijgen, maar Guave bevat ongeveer 5x zoveel Vitamine C!

  1. Gevogelte haargroei

Gevogelte zoals kip en kalkoen zitten vol met proteïnes en bevatten minder verzadigde vetten dan bijvoorbeeld rundvlees en varkensvlees. Wanneer we te weinig proteïnes binnenkrijgen zal je eerder haaruitval krijgen en zal het haar niet meer groeien.

  1. Zoete aardappelen tegen droog haar

Zoete aardappelen zijn gevuld met de antioxidant beta-caroteen. Beta-caroteen beschermt tegen droog haar en zorgt dat het haar weer gaat glanzen! Deze antioxidant vind je ook terug in groenten/fruit zoals pompoen, mango’s en wortels.

  1. Kaneel voor circulatie

Gebruik dit door je havermout, koffie of doe het op je brood. Kanneel helpt bij de bloedcirculatie. Hierdoor wordt zuurstof en voedingsstoffen beter vervoerd naar bijvoorbeeld de haarzakjes.

  1. Eieren voor haargroei

Eieren zitten vol proteïnes en ijzer. Ze zijn rijk aan biotine (B Vitamine) wat de haargroei bevordert. Een tekort aan deze vitamine kan zelfs leiding tot haarverlies. Amandelen, avocado’s en zalm zijn een andere bron van biotine.

  1. Oesters voor volume

Oesters zijn rijk aan zink. Wanneer je te weinig zink binnenkrijgt, kan dit leiden tot haarverlies. Zink is ook te vinden in rundvlees, kreeft en krab.

  1. Manderijnen tegen grijs haar

Manderijnen zitten zowel vol met Vitamine C als Vitamine B12. De vitamines in manderijnen stimuleren de haargroei, vermindert haarverlies en vetraagt het grijs worden.

Maar voeding is pas de eerste stap naar gezond haar… Daarnaast moet je het haar goed verzorgen met de juiste haar verzorgingsproducten. Kom langs bij onze salon in Gorinchem voor een haar verzorgingsadvies voor jouw haartype! Of neem contact op met onze specialiste. Wist je dat je op onze website ook meteen een afspraak kunt maken online?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *