Droog haar behandelen doe je zo…

Van alle haarproblemen waar je last van kunt hebben, is droog haar misschien wel de ergste. Droog haar wordt o.a. zichtbaar door tekenen van het breken van haar en dofheid. En omdat het probleem vaak van binnenuit begint, is er geen directe oplossing die je wel hebt bij bijvoorbeeld pluizend en vettig haar. 

De oorzaken van droog haar kunnen variëren. En voordat we gaan kijken hoe je jouw haar kunt behandelen, is het belangrijk om de mogelijke oorzaak te achterhalen. 

Veelvoorkomende oorzaken

  • Genen

In sommige gevallen maakt het niet uit wat je doet, en zijn sommige haartypes gewoon droger dan andere. En dit zit hem allemaal in de genen. Wanneer je meer krullen hebt, is de kans ook groter dat je haar natuurlijk droger is. Dit komt omdat het voor natuurlijke oliën moeilijker is om van de hoofdhuid, helemaal tot aan de punten te komen. Daarvoor heb je dan vaak wat extra hulp nodig van voedende haarverzorgingsproducten. 

  • Gekleurd haar

Wanneer je jouw haar vaker hebt laten kleuren, ben je waarschijnlijk wel bekend met het feit dat gekleurd haar anders voelt dan haar die nog nooit gekleurd is. Het kleuren van het haar kan ervoor zorgen dat jouw haar droog wordt! Wanneer je er dus voor kiest om het haar te kleuren, is het belangrijk dat je de gepaste verzorging gebruikt om het haar te herstellen. 

  • Hitte styling

Het gebruik van onder andere föhns, stijltangen en krultangen kan gevolgen hebben voor het haar. Wanneer je niet de juiste producten gebruikt voor de bescherming van het haar, kan het leiden tot het beschadigen van het haar. Wanneer je geen bescherming gebruikt kan dit leiden tot droogheid en schade. 

Voorkomen van droog haar

De juiste hydraterende shampoo en conditioner gebruiken die bij jouw haartype past, kan goed helpen in de strijd tegen droog haar. Ook het toevoegen van een diep hydraterend haarmasker kan al wonderen doen voor jouw haar. Voorkom bovendien het gebruik van hitte voor het haar.

Hoe behandel je droog haar

Wanneer je haar extreem droog is, dan is één van de beste manieren om dit te behandelen om naar de kapper te gaan. De kapper zorgt ervoor dat je afkomt van jouw gespleten en dode haarpunten, door middel van een knipbeurt. 

Voor zowel het voorkomen als het behandelen van droog haar is daarnaast het gebruik van de juiste haarverzorgingsproducten van groot belang. Bij Haarhuyskappers in Gorinchem werken wij alleen maar met de beste merken voor jouw haar! Kies bijvoorbeeld voor de verzorgingsproducten van Redken of ELEVEN. In onze salon adviseren wij jou graag, welke producten bij jouw haartype passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *