De perfecte krul! Hoe verzorg je krullend haar?

Elke vrouw met natuurlijk krullend haar weet het wel: de pijn en irritatie wanneer je haar weer in de klit zit en hoe onvoorspelbaar je krullen kunnen zijn. We hebben allemaal wel van die momenten gehad dat we jaloers waren op onze dames met steil haar (want zij hebben het maar makkelijk!). Maar hoe je het ook wendt of keert, er is iets onweerstaanbaar moois aan krullen en die wil je toch niet veranderen! Krullen kunnen erg kwetsbaar zijn om te breken. De uitdaging is dus om je krullende haar onder controle te houden, en te zorgen dat het glanzend, veerkrachtig en volumineus is. Wij hebben een aantal algemene tips voor het verzorgen van krullend haar.

Voed met een conditioner

Natuurlijk gekruld haar is vaak droog, omdat de oliën die geproduceerd worden in de hoofdhuid moeite hebben om het einde van de haarpunten te bereiken (door de krullen en/ of slag). Zorg er daarom voor dat je het haar een handje helpt door een conditioner, speciaal voor krullen te gebruiken. 

Bescherm met een serum

Veel vrouwen met krullend haar hebben ook snel last van pluizend haar. Heb jij snel pluizend haar, gebruik dan een voedend serum. Breng het aan op vochtig of droog haar om de pluis onder controle te halen. Voor een stralende en meer handelbare look! Gebruik een serum die speciaal is geschikt voor krullend haar.

Droog het haar voorzichtig

Droog het haar niet met een handdoek als je onder de douche vandaan komt. Dit leidt namelijk alleen maar tot pluizend haar. Leun daarvoor in de plaats voorover en knijp het overtollige water uit het haar. Gebruik een diffuser om het haar droog te föhnen. Hierdoor wordt het haar gelijkmatig verdeeld. Zorg dat je het niet té droog föhnt. Laat het overige gedeelte natuurlijk drogen.

Borstel minder

Het is misschien al een gewoonte van je geworden, maar soms is het beter om het haar niet te borstelen. Heb jij krullend haar, dan kan het de natuurlijke krul verwijderen en verlies je definitie. Wil je het toch ontklitten en uit de knoop halen, doe dit dan wanneer het haar nat is en gebruik een kam. 

Breng styling producten aan op nat haar

Breng producten aan wanneer het haar nog nat is. Dit helpt het haar om vocht vast te houden. Informeer jouw stylist welke producten geschikt zijn voor jouw krullen.

Elke krul is anders…

Bovenstaande tips zijn algemene tips om krullend haar te verzorgen. Elke krul is echter anders. En om jouw krullen zo goed mogelijk te verzorgen, moet je jouw haarverzorging precies afstemmen op jouw haartype. Bij Haarhuyskappers zijn we gespecialiseerd in krullen! Wij helpen je graag bij het analyseren van het haar en jou te adviseren over de verzorging die het beste bij jou past. Zo gebruiken wij de exclusieve haarverzorgingsmerken Redken, REF Stockholm en ELEVEN, die een speciale lijn hebben gelanceerd voor de vrouwen met krullen. Maak een afspraak bij Haarhuyskappers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *