Nieuwe trend: Contouring voor het haar!

Waar denk jij aan als je ‘contouring’ hoort? Je denkt dan snel aan  contouring van het gezicht met behulp van make-up, zoals Kim Kardashian dat doet. Hierdoor breng je met make-up schaduwen en highlights aan om bepaalde gedeeltes van het gezicht te benadrukken en zo het gezicht te ‘vormen’. Maar wist je dat je ook contouring, ook wel faceframing genoemd, hebt voor het haar?! In deze blog lees je meer over het contouren van het haar!

Wat is het?

Contouring voor het haar wordt gebruikt door de haarkleur aan te passen. Hierdoor kan je jouw gezichtsvorm ‘shapen’. Bij deze techniek wordt er een bepaalde kleur gebracht in verschillende gedeeltes van het haar. Met gebruik van lichtere en donkere tinten worden bepaalde gedeelten van het gezicht benadrukt. Maar hoe werkt het precies? Niemand heeft natuurlijk dezelfde haarkleur of gezichtsvorm. Lees hier voor elke gezichtsvorm welke kleurtinten jij het beste kan aanbrengen in het haar!

Gezichtsvormen

Ovaal gezicht. Een ovaal gezicht wordt over het algemeen als ‘beste gezichtsvorm’ gezien. Laat door je hele haar highlights of lowlights aanbrengen om meer diepte te creëren.

Vierkant gezicht. Bij een vierkant gezicht worden donkere en lichte kleuren gemixt bij de hoeken van het gezicht. De hoeken van het gezicht worden zo verzacht.

Lang gezicht. Bij de aanzet van het haar worden donkere kleuren aangebracht langs het gezicht. Vanaf het oor worden er lichtere kleuren aangebracht waardoor het zicht er korter uitziet.

Rond gezicht. Langs de haarlijn worden lichte kleuren aangebracht. Vanaf de worden donkere kleuren aangebracht. Zo lijkt het gezicht langer en krijgt het een meer puntige vorm.

Hartvormig gezicht. Gebruik een mix van lichtere en donkere kleuren bij de aanzet van het haar. Breng rond de hoogte van de kaaklijn en de ogen lichtere kleuren aan.  

Veelgestelde vragen

Zal het wel bij mij staan? Ziet het er wel natuurlijk uit? Hoe vaak moet het bijgewerkt worden? Er zijn veel vragen omtrent het contouring. Hierbij zullen we de meest voorkomende kort beantwoorden. Natuurlijk zal het ook bij jou staan! Het wordt namelijk op jouw gezicht afgestemd. Wanneer je de kleuren laat aanbrengen door een professional zal dit er zeker natuurlijk uitzien. Het is wel belangrijk dat de kleuren bij jouw huidskleur passen. Doordat de kleuren subtiel worden aangebracht, valt het niet op als het ‘uitgroeit’.

Haarhuyskappers Gorinchem

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze kapsalon in Gorinchem. Bespreek met hen wat zij voor jou kunnen betekenen. Zij kunnen jou adviseren over de kleuren die het beste bij jouw haar passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *