Alles wat je moet weten over de CG Method!

Ben jij ook gezegend met natuurlijk krullend haar? Dan hoef ik je waarschijnlijk niet te zeggen dat de verzorging van krullend haar een vak apart is. Gelukkig is daar de CG, oftewel Curly Girl, Method. Misschien heb je het al wel eens voorbij zien komen op Instagram. Deze methode is de perfecte manier om jouw krullen te verzorgen, je haar zal eruit zien als nooit tevoren. Ben je ook zo benieuwd naar de CG method? Hier lees je alles wat je moeten weten over deze methode:

De CG Method

De CG Method van Lorraine Massey, is een haarverzorging methode die schadelijke gewoontes (zoals shampoo gebruik en hitte styling) verwisselt met een gezonde haarverzorging methode. En voor deze methode heb je alleen een conditioner en gel nodig! Wanneer je de methode een beetje onder de knie hebt, kun je deze altijd nog afstemmen op de wensen van jouw haar.

Do’s en don’ts

De eerste stap om te beginnen aan de CG Method is door te weten wat je NIET moet doen. Er zijn veel haarverzorgings gewoontes die vele van ons gebruiken, maar die eigenlijk erg schadelijk zijn voor krullend haar. 

Bij de CG method is het belangrijk dat je het volgende vermijdt:

 • Shampoo;
 • Föhn, stijltang en krultang;
 • Borstel en kam;
 • Sulfaten (natriumlaurylsulfaat en ammonium laureth sulfaat);
 • Niet in water oplossende siliconen;
 • Alcohol;
 • Parfum.

Dit betekent niet dat je in een keer met jouw shampoo hoeft te stoppen. Je kunt het gebruik in loop van de tijd afbouwen, of een sulfaat-vrije shampoo gebruiken. Veel vrouwen die deze methode proberen (wanneer ze fijn of losse krullen hebben), zien het vaak gebeuren dat ze last krijgen van vet haar wanneer ze stoppen met shampoo. In loop van tijd zal dit minder worden doordat het haar en de hoofdhuid in balans komen. 

Naast de dingen die je NIET moet doen, zijn er ook een aantal dingen die je juist WEL moet gebruiken:

 • Zachte reinigende ingrediënten;
 • Verzachtende middelen;
 • Eiwitten;
 • Bevochtigers;
 • Moisturizers;
 • Ingrediënten voor styling gel.

Wassen en stylen

Maar hoe maak je het haar dan schoon? Lorrains omschrijft hoe je per krultype jouw haar kunt reinigen, conditionen en stylen:

STAP 1: Reinigen

Scrub zachtjes en stimuleer de gehele hoofdhuid met de vingertoppen (geen nagels) en conditioner. De wrijving zorgt ervoor dat vuil, zweet en oliën weggespoeld kunnen worden. 

Hoe vaak moet je reinigen?

Golvend – Heb je golvend haar, dan kun je maximaal één keer per week shampoo gebruiken. Gebruik altijd vóór en na het gebruik van jouw shampoo een conditioner. 

KrullendWas het haar één keer in de 7-10 dagen met water en een conditioner.

Coily Maak het haar tussen de dagen dat je het wast met water en conditioner (zie krullend haar) nat met water en ga door naar stap 2.

STAP 2: Conditioner

Verdeel het haar in gedeeltes en verzacht het haar met een conditioner. Zorg dat de conditioner verdeeld is over het gehele jaar. Met het water kun je de conditioner vervolgens egaal verdelen. 

Golvend – Spoel het haar (na het aanbrengen van de conditioner) voor een paar seconde, het is niet erg als er wat conditioner in het haar achterblijft. 

KrullendJe kunt de conditioner zowel uitspoelen of laten zitten, afhankelijk van het vocht die het haar nodig heeft. 

Coily Hierbij geldt hetzelfde als bij krullend haar.

STAP 3: Droog en style

Buig voorover en dep het haar droog door de krullen ‘droog te knijpen’ met de handdoek. Verstoor de krul nooit door het haar droog te wrijven. Laat het vervolgens drogen in de lucht (gebruik alleen een diffuser als je heel veel haast hebt). Gebruik een scrunch gel en breng het aan vanaf de uiteinden naar de hoofdhuid. 

CG- vriendelijke producten

Bij de CG methode heb je eigenlijk alleen een conditioner en gel nodig. En wanneer je een shampoo wilt gebruiken, dan kun je de sulfaatvrije shampoo van REF Stockholm gebruiken! Benieuwd welke producten het beste bij jouw haar passen? Laat je dan adviseren door onze top stylisten bij Haarhuyskappers. Neem vrijblijvend contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *