Droogt zilvershampoo het haar uit? Alles wat je moet weten!

Heb jij blond (geverfd) haar, dan heb je vast weleens zilvershampoo gebruikt. Misschien ben je wel gestopt, omdat je merkte dat het haar uitdroogt. Maar dit hoeft niet het geval te zijn! Zilvershampoo kan een uitdrogend effect hebben, maar bij het gebruik van de juiste zilvershampoo zul je hier helemaal geen last van hebben! En wij helpen je bij het kiezen van de juiste zilvershampoo. En het is voor blondines zeker de moeite waard, om zo hun haarkleur zo lang mogelijk goed kunnen houden. Lees hier alles wat je moet weten over deze shampoo. 

Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo, ook wel bekend als paarse shampoo, is een shampoo die de hele of oranje/ gele kleur in het haar vermindert. Het geheim achter deze shampoo werkt volgens de theorie van het kleurenwiel. Omdat paars/ violet tegengestelde kleuren zijn van geel en oranje, worden deze tonen geneutraliseerd door de paarse shampoo. Zilvershampoo neutraliseert dus de gele of oranje ondertoon in het haar. De shampoo boosts de koelere en blauwe tinten in het haar en zorgt ervoor dat het haar haar meer gaat stralen en lichter wordt. 

Wie moet het gebruiken?

De shampoo is essentieel voor iedereen die geblondeerd/ blond haar hebben. Voor vrouwen met grijs haar is blauwe shampoo de juiste oplossing, om de kleur van het haar te verbeteren. Wanneer je zilvershampoo gebruikt voor grijs haar, zal dit alleen maar witter worden. 

Hoe breng je zilvershampoo aan?

Spoel het haar met warm water, zodat de haarschubben open kunnen gaan staan. Breng de shampoo vervolgens royaal aan in de lokken en laat het 5 minuten intrekken. Spoel het haar vervolgens uit met koud water, om de haarschubben weer te sluiten. Breng de shampoo één tot twee keer per week aan voor het beste resultaat. Pas wel op, want door het te vaak te gebruiken kan het haar verkleuren en uitdrogen. Zilvershampoo is zeker geen vervanging voor je gewone shampoo. 

Welke zilvershampoo kan ik het beste gebruiken?

Deze shampoo staat erom bekend dat het een uitdrogend effect kan hebben op het haar. Maar niet als je de juiste gebruikt! Gebruik de zilvershampoo van ELEVEN voor het beste resultaat. Kom voor meer informatie over deze shampoo langs bij Haarhuyskappers.

Waar kan ik mijn zilvershampoo halen?

Bij Haarhuyskappers in Gorinchem verkopen haarverzorgingsproducten voor ieder haartype en haarkleur. Wij adviseren je graag welke producten jij het beste kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld de zilvershampoo van ELEVEN voor de blondines onder ons! Neem contact op, of kom gewoon even langs bij ons in de salon. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *