7 voordelen van minder wassen

Was jij net als velen je haar iedere dag? Lees dan snel verder! Elke dag je haar wassen is helemaal niet goed voor het haar. Je zou misschien denken dat het juist goed is, om je haar elke dag te wassen, je houdt het haar op deze manier toch lekker schoon en gezond? Maar niets is minder waar, elke dag je haar wassen is helemaal niet goed. Tot een paar jaar geleden waste ik mijn haar ook iedere dag en dat moest ook wel, want de volgende dag was het al meteen vet. Maar sinds ik mijn haar niet elke dag meer was, wordt het veel minder snel vet en ziet het er een stuk gezonder uit. Waarom is het eigenlijk zo slecht om elke dag je haar te wassen en wat zijn de voordelen voor het haar als je dit niet doet? Dat heb ik voor je uitgezocht in deze blog.

Voordelen van minder wassen

Te veel wassen kan dus schadelijk voor je haar. Het haar minder vaak wassen brengt veel voordelen met zich mee. Hierbij geef ik jullie een aantal voordelen op een rijtje.

  • Je haar zal minder droog zijn. Onze hoofdhuid produceert natuurlijke oliรซn die, als het haar niet gewassen wordt, het haar hydrateert. Wanneer je het haar dagelijks wast zorg je ervoor dat deze oliรซn het gehele haar niet meer kunnen hydrateren, waardoor het uitdroogt. Dit zul je vooral in de haarpunten merken.
  • Je haar zal meer glanzen, met dank aan de natuurlijke oliรซn. Door de natuurlijke oliรซn zal het haar meer glanzen. Wanneer je het haar elke dag wast, zal het haar er droog en dof uitzien.
  • Je zult mooiere krullen krijgen. Krullend haar is over het algemeen wat droger. Wanneer je niet elke dag het haar wast, zul je zien dat jouw krullen er zijdezacht uit zullen zien.
  • Je haar zal minder snel vet worden. Wanneer je het haar te veel wast zal je hoofdhuid te veel olie gaan produceren, waardoor het sneller vet wordt. Wanneer je het haar minder zal wassen zal de olieproductie weer normaal worden.
  • Je haarkleur zal er beter uitzien. Gekleurd haar kun je vergelijken met kleding, hoe vaker je het wast, hoe sneller het zijn kleur zal verliezen.
  • Je haar zal meer volume hebben. Wanneer je het haar minder vaak wast, zul je ook merken dat je haar meer volume zal krijgen.
  • Je zult ook geld besparen. Wanneer je het haar niet meer elke dag wast, zul je merken dat jouw haarverzorgingsproducten veel minder snel opgaan. Het geld wat je bespaard kun je goed gebruiken om te investeren in de juiste huidverzorgingsproducten die bij jouw haar passen.

Haarhuyskappers Gorinchem

Naast dat je het haar niet te veel moet wassen, is het ook belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om het haar te wassen. Past jouw shampoo wel bij jouw haartype? Bij onze kapsalon in Gorinchem helpen we jou graag verder. Wij vinden haarverzorging erg belangrijk en bieden alleen de beste producten voor de verzorging van het haar. Je kunt bij ons terecht om het haar te knippen, maar ook om producten te halen om jouw haar thuis te kunnen verzorgen. Kom eens langs en vraag onze kappers om advies! Je kunt natuurlijk ook even bellen. Kijk op onze website voor meer informatie over onze salon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *