7 Tips voor de verzorging van krullend haar

De verzorging van krullend haar is een vak apart. Er zijn veel dingen die alleen vrouwen met natuurlijk gekruld haar zullen weten, zoals de strijd met je haar als er iets in je haar verstrikt zit. Of de dagelijkse onvoorspelbaarheid van jouw haarstijl. Op dat moment zou je misschien willen dat je haar stijl zou zijn… Maar wees eerlijk, je wilt toch niet af van jouw prachtige krullen?! Met een beetje hulp bij het verzorgen van jouw haar, maak je het leven een stuk makkelijker. Gekruld haar is vaak erg gevoelig voor breken, de uitdaging is dus om jouw haar glanzend, veerkrachtig en volumineus te houden. Onze tips helpen je daarbij:

1. Voed met een conditioner.

Natuurlijk gekruld haar is vaak droog, omdat de natuurlijke oliën die op de hoofdhuid worden geproduceerd moeilijker in de haarpunten kan komen (door de krullen). Gebruik daarom een conditioner om jouw krullen gehydrateerd te houden.

2. Bescherm met een serum.

Een serum helpt ook bij het voeden en hydrateren van jouw haar. Krijg jij snel pluizend haar, dan is een voedende serum wel wat voor jou! Neem bijvoorbeeld de producten van Redken of ELEVEN. 

3. Wees voorzichtig bij het drogen. 

Gebruik geen handdoek om het haar te drogen na het wassen, wanneer je krullend haar hebt. Hierdoor kun je er namelijk voor zorgen dat het haar gaat pluizen. Knijp zachtjes in het haar om het overtollige water uit het haar te krijgen. 

4. Gebruik een diffuser. 

Föhn jij jouw haar altijd droog? Gebruik vanaf nu dan een diffuser. Dit zorgt er namelijk voor dat het haar minder snel gaat pluizen. Zorg er daarnaast voor dat je het haar niet te droog föhnt. 

5. Borstel zo min mogelijk. 

Wanneer je gekruld haar hebt, kun je het haar het beste zo min mogelijk borstelen. Borstelen is namelijk te agressief voor gekruld haar, het zal de natuurlijke krul eruit trekken en zorgt ervoor dat je haar gaat pluizen. 

6. Gebruik stylingproducten op nat haar.

Breng de producten aan als jouw haar nog nat is. Dit helpt om het vocht in te sluiten en houdt je krullen dik en glanzend. 

7. Kom langs bij Haarhuyskappers.

Bij ons in de salon zijn we gespecialiseerd in het knippen en de verzorging van gekruld haar. Kom daarom eens langs om jouw krullen te laten verzorgen en krijg een persoonlijk productadvies, voor de verzorging van jouw krullen. 

Maak daarom gemakkelijk een online afspraak, of neem contact op als je nog vragen hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *