6 Tips tegen klitten in het haar!

Het is geen geheim dat het hebben van lang en gezond haar, wat moeite vereist. En ik denk dat we het er allemaal mee eens zijn dat als je lang haar hebt, klitten één van de meest frustrerende dingen zijn. Het kost niet alleen veel tijd om het haar steeds klitvrij te maken, maar het kan ook pijnlijk en schadelijk zijn! In deze blog delen we onze beste tips om jouw haar klitvrij te houden. Maar voordat we op deze tips aankomen, eerst nog wat anders. Heb jij je ooit afgevraagd hoe deze klitten eigenlijk ontstaan?

Waarom krijg ik klitten?

Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom je steeds klitten hebt in het haar. Zo heeft dit bijvoorbeeld te maken met de textuur van jouw haar, maar heeft het ook te maken met het aantal keer dat je het borstelt. Als jouw haar bijvoorbeeld heel dik is met krullen, is de kans groter dat het zal klitten. Hetzelfde geld voor lang maar dun haar. Maar de wind en gezondheid van het haar zijn ook veelvoorkomende oorzaken van klitten. Bij droog en beschadigd haar zullen er sneller klitten ontstaan.

Hoe voorkom ik klitten in het haar?

Of je het nou leuk vindt of niet, je zult altijd wel eens klitten in het haar hebben.. Zoals hierboven al gezegd, zal het bij sommige haartypes sneller voorkomen dan bij anderen, maar we kunnen het nooit compleet voorkomen. Wij hebben wel een aantal tips voor jou, hoe je het ontstaan van klitten kan minimaliseren.

1. Gebruik conditioner voor het haar

Door conditioner te gebruiken, breng je vocht terug in het haar. Hierdoor wordt het haar soepeler en gladder, waardoor het minder snel gaat klitten. We raden je daarom aan om altijd een conditioner te gebruiken na het wassen! Gebruik daarnaast minimaal twee keer per week een masker voor het haar. Let wel op dat je de conditioner alleen in de puntjes van het haar aanbrengt, om vet haar te voorkomen.

2. Gebruik een kam met brede ’tanden’

Alhoewel het vaak verleidelijk is om een borstel te gebruiken, omdat het sneller is, is het veel slimmer om een kam te gebruiken! Het zal de klitten niet alleen efficienter ontklitten, maar het haar zal hierdoor ook minder snel beschadigen. Begin onderaan bij de klit en werk steeds verder naar boven.

3. Borstel het haar consistent

Wanneer jouw haar snel in de klit raakt, is het waarschijnlijk niet slim om er de gehele dag niet meer te borstelen. Borstel het haar daarom 2-3 keer per dag met een borstel (met zachte haren). Doe dit vooral voordat je gaat douchen en voordat je gaat slapen. Maar wees wel een beetje lief voor het haar!

4. Bescherm het haar tijdens de nacht

Wist je dat het haar ook kan gaan klitten als je slaapt? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Zoals hierboven al gezegd, moet je het haar, voordat je gaat slapen borstelen. Zorg er daarnaast voor dat het haar droog is en maak een losse vlecht in het haar. Je kunt het beste op een zijden of satijnen kussensloop slapen. Probeer daarnaast het gebruik van elastiekjes te vermijden!

5. Kies de juiste producten

Vermijd haarproducten die alcohol bevatten. Ook al is er een hele lijst met ingrediënten die je moet vermijden, is alcohol toch wel het belangrijkste. Het droogt het haar namelijk uit en zorgt ervoor dat de kans groter is dat het gaat klitten. Wil jij weten welke producten je het beste kunt gebruiken om klitten te voorkomen, voor jouw haartype? Laat je dan adviseren door één van onze stylisten. Neem contact met ons op door te mailen, bellen of gewoon gezellig langs te komen!

6. Vermijd het gebruik van elastiekjes!

Het gebruik van elastiekjes is schadelijk voor het haar en kan ervoor zorgen dat het haar sneller gaat klitten. Probeer daarom het gebruik van elastiekjes zo veel mogelijk te vermijden. Kies bijvoorbeeld, in plaats van een paardenstaart, voor een vlecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *